Це цікаво

суботу, 26 квітня 2014 р.

Роль математики в сучасному світі

Роль математики

Математика та її методи мають неоціненне значення для прогресу науки і практичної діяльності. Математичні теорії є ефективним знаряддям передбачення і відкриття нових закономірностей. Вони ефективно застосовуються в таких галузях, як організація виробництва, економіка, біологія, космонавтика та інші.

Математика все глибше проникає у найрізноманітніші галузі людського життя і діяльності, є надійним інструментом пізнання людиною дійсності і перетворення її на своє благо. Цікавими є думки американського математика М. Стоуна щодо можливостей використання математики для прийняття виважених політичних рішень: "Можна сподіватися, що одного чудового дня завдяки апаратові математики розв'язання політичних проблем стане дещо більше ґрунтуватися на знаннях і дещо менше на здогадках і що світ, у якому ми живемо, функціонуватиме трохи краще і менше залежатиме від непередбачених подій".

Отже, математичні знання потрібні не лише тим, хто в майбутньому буде займатися дослідженнями в галузі математики, фізики, астрономії чи інженерної справи, а й тим, хто стане юристом та істориком, агрономом чи організатором виробництва, біологом чи лікарем, а також кваліфікованим робітником. Вирішальне значення має математичний стиль мислення, уміння логічно міркувати, а саме ці якості людина набуває під час навчання математики.

Немає коментарів:

Дописати коментар