пʼятниця, 23 травня 2014 р.

Модуль 11. Рефлексія

Ось і закінчується час роботи над проектом. Завершується тренінг, на якому я багато чому навчилась. Відвідала сторінки з портфоліо своїх колег, написала коментарі, а також переглянула коментарі, які залишили мені.

четвер, 22 травня 2014 р.

Модуль 10. Рефлексія.

Незабаром фініш... Цей модуль допоміг мені з'ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме:
  • усвідомити роль фасилітатора як координатора роботи групи;
  • фасилітатор планує роботу групи;
  • розробляє інструкції для членів групи.

Модуль 9. Рефлексія.

Даний модуль допоміг мені зрозуміти, як учні можуть спрямовувати себе у навчанні та про важливість диференційованого навчання. Я взяла на озброєння те, що необхідно визначити стиль навчання, а також врахувати особливості навчання різних за характером та підготовкою учнів в класі, зрозуміла як допомогти у навчанні учням з різними навчальними потребами.

середа, 21 травня 2014 р.

Модуль 8. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», більш детально ознайомитися з методами оцінювання та інструментарієм. Більше уваги буду приділяти самооцінюванню учнів.

Модуль 7. Рефлексія.

На мою думку, створення прикладу учнівської роботи будь-якому учаснику тренінгу допоможе уточнити очікування від проекту учнів та покращити план вивчення теми, оскільки це дозволяє переглянути шляхи досягнення цілей, змінити траекторію навчання учнів. Окрім цього, навчаючись у цьому модулі, я отримала новий досвід використання блогів, їх налаштування та функції. Безперечно, це допоможе мені у моїй подальшій роботі з учнями.

вівторок, 20 травня 2014 р.

Модуль 6. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів. Це дуже цікава і корисна новітня технологія для навчання та співпраці. В ідеалі я бачу цей засіб у якості інструменту для створення умов дистанційного навчання учнів, а також для виконання певних домашніх завдань.

Модуль 5. Рефлексія.

Робота у розпалі... Цей модуль допоміг мені подумати про те, що використання інтернет-ресурсів може внести у процес навчання моїх учнів такі зміни як:
  • майстерне оперування пошуковими стратегіями допомагає учням і вчителям ефективно шукати корисні відомості та дані в Інтернеті;
  • розуміти закони правомірного використання інформації які описують, як учителі та учні можуть скористатися під час навчання матеріалами, захищеними авторським правом.

Модуль 4. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені уточнити Основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті. Потрібно провести оцінювання знань учнів (на початку роботи над проектом) та оцінювання навчальних потреб учнів. Оцінювання потрібно проводити на протязі виконання проекту, щоб мати змогу відслідковувати прогрес учнів, заохочувати їх для подальшої діяльності.

понеділок, 19 травня 2014 р.

Модуль 3. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені з'ясувати, як можна використати навчальні дослідження в проектах та зрозуміти призначення Основних запитань проекту. Основні запитання проекту призначені для того, аби спрямувати учнів на ті чи інші дії (дослідження) і, як наслідок, дати відповідь на ці питання.
Дослідницькі проекти можуть допомогти моїм учням навчатися згідно вимог навчальних програм та розвинути навички XXI століття, оскільки за умов правильного планування діяльності, розвивають творчість та ініціативність, критичне мислення і вміння вирішувати проблеми, навички співробітництва, вміння працювати з інформацією, а також життєві та кар'єрні навички.

Модуль 2. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені розрізняти та ставити тематичні та ключові запитання. З кожним новим тренінгом по іншому дивлюсь на створення проектів.

Модуль 1. Рефлексія.

Даний модуль допоміг мені обміркувати власні цілі навчання на даному тренінгу, зокрема, обрати таку тему навчального проекту, яка дозволить залучити всіх учнів до процесу навчання та будувати ними власну лінію навчання, обрати такі сучасні технології, які допоможуть швидко вивчити заданий матеріал.